teisipäev, 18. märts 2014

Brownies

Nonii täna oli minul kokkamistuju ning valmistasin iseseisvalt esimest korda brownisi, ja peaks mainima,et tulid päris head välja esimeses korra kohta :)
Retsepti võtsin toidutarest ning ostsin siis järgmisi asju :

  • 320 g või(soolata)
  • 360 g Tume kvaliteetne šokolaad
  • 6 tl Muna
  • 4 dl suhkur
  • 1 sl vanilliekstrakt (kastutasin vanillisuhkrut)
  • 4 dl jahu
  • 1 tl sool
  • umbes 100 g valge šokolaadi nööpe või tükke
  • umbes 100 g poolmagusa šokolaadi nööpe või tükke
Kaunistuseks kasutasin kookosehelbeid.
  Pane ahi eelkuumenema 175 kraadini.
  1. Sulata või ja tume šokolaad madalal kuumusel
  2. Sega kausis või suures mõõtekannus munad, peensuhkur(kasutasin tavalist) ja vanilliekstrakt.
  3. Kui šokolaad ja või on ära sulatatud, siis lase jahtuda ning siis lisa sulatatud segu muna-suhkruseguga ning sega korralikult läbi.
  4. Raputa segu sisse jahu ja sool. Seejärel sega juurde valge šokolaadi ja poolmagusa šokolaadi nööbid või tükid. Sega läbi ja kalla brownie-segu vooderdatud vormi. Küpseta umbes 25 minutit.

    Brownie'd on valmis , kui ülemine osa on kuivanud veidi helepruuniks, aga keskosa on tume, tihke ja veniv. Pidevalt tuleks silma peal hoidma, sest veniv mass võib kuivaks muutuda mõne minutiga. Kui tunned,et brownie'd on piisavalt valmis, siis võta välja ja lase jahtuda. Serveerimiseks lõika soe küpsetis ruutudeks ja lisa kaunistusi :)) Ja nii kerge ongi :P

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar