neljapäev, 3. aprill 2014

Juustu- ja kaneelisaiad

Mõtlesin, et proovin üle pika aja teha juustu- ja kaneelsaiu enda valmistatud taignaga. Taigna tegemise õpetuse leidsin vanast vihikust, mille on kirjutanud minu vanaema.
Pärast taigna kerkimist võtsin kausist parasjagu tainast ning rullisin selle ühtlaselt laiali. Esimesed saiakesed tegin juustuga.
Rullisin taigna vorsti kujuliseks, ning lõikasin tükkideks. Panin saiakesed ahju ning jätsin nad senikauaks sinna, kui oli näha, et nad on kuldpruunid.
Järgmise portsu saiakesi tegin kaneeli ja mooniseemnetega. Valmistamise põhimõte on ikka sama, mis juustusaiu tehes.
Valmis nad lõpuks olidki!!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar